GİRESUN ŞEBİNKARAHİSAR BAYRAMKÖY KÖYÜ

YARDIMLAŞMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ

Duyurular

DEĞERLİ KÖYLÜLERİMİZ SAYFAMIZDA SPONSOR ALANLARI BOŞTUR KÖYÜMÜZDEKİ ESNAFLARIMIZDAN SİTEMİZE SPONSOR OLMALARINI RİCA EDİYORUM.  

https://www.bayramkoyu.com/iletisim


VİDEOLAR BÖLÜMÜNE YENİ VİDEOLAR EKLENİP GÜNCELLENMİŞTİR


CANLI TV BAĞLANTI SORUNU GİDERİLMMİŞTİR İYİ SEYİRLER


SAYFAMIZDA EKSİK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ BUDA OLSA İYİ OLURDU DEDİĞİNİZ EKLEMEMİ İSTEDİĞNİZ BİLGİLER VARSA İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN BİZE ULAŞIN YA DA ZİYARETÇİ DEFTERİNDEN FİKİR İSTEK VE TALEPLERİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ


Giresun Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Doğruluk her ne kadar seni öldürse bile ondan ayrılma. Hz Ömer
Sponsorlarımız
BAYRAMKÖY KÖYÜ' NDE SULAR TAMAMEN KURUDU

GİRESUN/Şebinkarahisar-Bayramköy Köyü     ( SU SORUNU )

        Devletimizin ilgili kurumlarının inceleyerek hiç bir vatandaşını mağdur etmeme anlayışıyla hızlı bir şekilde sonuca ulaştıracaklarını ümit ederek doğup büyüdüğüm köyüm hakkında bir istekte bulunmak istiyorum.

         Köyümüz küresel ısınmanın etkilerini en sert şekilde hisseden bölgelerden birisinde bulunuyor. (Giresun-Şebinkarahisar Bayramköy Köyü) küresel ısınmayla birlikte köyümüzün bütün kaynak suları tek tek kurudu. 2006 yılında köyümüzün kaynak suları azalmaya başlayınca, devletimizin ilgili kurumları köyümüzde sondaj yaparak bir süreliğine içme suyu problemini çözmüş oldular.
Günümüze geldiğimizde maalesef açılan sondaj kuyusu da her artezyen kuyusu gibi tamamen kurudu. Hiç bir arazisinde kaynak suyu da kalmayan köyümüzün artık içme suyu da bitti. Günümüze kadar köylüler olarak pek çok defa köyümüzün yakın bir gelecekte su problemi yaşayacağını ilçemizdeki ilgili tüm makamlara iletmemize rağmen maalesef kalıcı bir çözüm bulunamadı, bunca yıl bu çözümsüzlükler  üzerine köylülerimiz her geçen yıl tarımsal faaliyetlerini ve hayvancılığı mecburen azaltarak geçim kaynaklarının azalmasıyla da dışa göç vererek günümüze kadar idare ettiler.

        2021 yılı Mayıs ayı itibariyle köyümüzdeki sondaj kuyusu da tamamen kurudu. Köyümüz bir aydan fazla süredir içmeye dahi suları olmadan yaşamaya çalışmaktadır. Yaz aylarında olmamız sebebiyle de her zamankinden daha fazla suya ihtiyaç duyulan bir zamanda köyümüzde hayvanlarımızı sulamaya, içmeye ve temizliğe su bulunamaz oldu. Bu süreç içinde köyümüze içme suyu olarak ilçemizden itfaiye vasıtasıyla günde bir defa tankerle su taşınmaktadır. Köye gelen suda hayvanların su  ihtiyaçlarını dahi karşılamamaktadır. (gün içinde en fazla 15 dk evlere su verilebilmektedir)

         Köylülerde kendi imkanlarıyla içme sularını ilçe merkezindeki çeşitli çeşmelerden-şadırvanlardan taşımaktadırlar. Hal böyle olunca köyümüzde ikamet eden büyüklerimiz ilçemizdeki bütün kurumlara dertlerini anlatarak başvurularını yapmışlardır. Ancak aradan geçen bir aydan fazla süreye rağmen maalesef herhangi bir çözüm bulunamamıştır. Tarım ve Hayvancılıkla geçinen bir köy olmamıza rağmen (600 büyükbaş hayvan, 250 küçükbaş hayvan) hayvanlarımızı  ne arazide, ne de köyümüzde sulayamaz duruma geldik. 60 hanelik bir köy olarak su konusunda tamamen mağdur olduk, devletimizin bu mağduriyetimizi en kısa sürede ve ivedilikle çözebileceğine inanmaktayız. Su ihtiyacının temin edibileceği en yakın su kaynağı olan ilçemiz belediyesinden komşu köylerin su problemlerinin karşılandığı gibi, köyümüzünde içme suyu probleminin karşılanmasını tüm saygılarımla talep eder.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.

•    Ekteki fotoğraflarda su sorunu çözülen komşu köylerimizin harita üzerindeki mesafeleri çıkartılmıştır. BAYRAMKÖYÜ mesafesi 3 km olan en yakın köylerden biridir.
•    Ekteki fotoğrafda köy halkının içme suyunu karşılamak için Camii şadırvanlarından su doldururken durumu çekilmiştir.


21.06.2021

Okunma Sayısı: 1113


18.220.154.41








DİĞER HABERLER

Giresun Şebinkarahisar Bayramköy Köyü

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top